Nieuws
Molendag: Muziek in de Salamander

Zaterdag 11 mei 2024 is Molen De Salamander natuurlijk ook weer deelnemer aan de Landelijke Molendag. Door iedereen uit te nodigen een molen te bezoeken laten molenaars en vrijwilligers iedereen zien hoe bijzonder molens zijn.

De unieke werkende houtzaagmolen, de ‘icoon van Leidschendam’ is open van 11.00 tot 16.00 uur. Als vanouds is er weer alle aandacht voor hout. Er wordt natuurlijk weer een boom tot planken gezaagd en onze vrijwilligers en houtdraaiers Martien en Jan vertonen weer hun bijzondere kunsten. De molengidsen leiden de bezoekers graag rond en vertellen over de geschiedenis van de molen, de werking ervan en het zaagproces.

Kinderen kunnen onder begeleiding aan de slag met de figuurzaag, kunnen met een fotopuzzel op sjouw, bouwen met blokken of nemen een molenboekje of kleurplaat mee.

De actieve Muziekvereniging Laurentius uit Voorschoten is op deze molendag present. Tussen 14.00 en 16.00 uur verzorgen hun muzikanten verschillende optredens met geheid een gevarieerd repertoire. Ongetwijfeld een mooi muzikaal luistermoment!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter