Nieuws
Finale Prinses Christina Klassiek Concours

Komende zondag 12 mei vindt om 14.00 uur de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours plaats in Amare Den Haag. Zes finalisten tussen de 12 en 21 jaar treden dan op voor een vakjury en publiek. De instrumenten variëren van viool, cello en piano tot blokfluit en zang. De toptalenten maken kans op prijzen ter bevordering van hun muzikale ontwikkeling zoals masterclasses en solo-optredens. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours, reikt de prijzen uit.

Ruim 300 jonge musici hebben dit jaar deelgenomen aan de voorrondes van het Klassiek Concours. Hiervan zijn zes toptalenten geselecteerd voor de landelijke finale, waaronder het Haagse Duo Tiaire, bestaande uit harpiste Claire Schuurmans en cellist Tiago Luís Henriques. Juryvoorzitter dit jaar is sopraan en oud-prijswinnares van het concours Laetitia Gerards. (Foto © MajankaFotografie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter