Nieuws
Vorig jaar 16 procent meer schuurinbraken

Dieven gaan steeds vaker op zoek naar dure spullen in schuren, bijgebouwen en garages: het aantal inbraken neemt toe. In 2023 ging het ruim 2.456 keer mis in de provincie, een stijging van 11,6% vergeleken met 2022. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de Politie en het CBS. In Leidschendam-Voorburg bedraagt de stijging zelfs ruim 16 procent.

“Deze fikse toename laat maar weer zien, hoe belangrijk het is om ook schuren en garages goed af te sluiten met fatsoenlijke sloten. Elektrische fietsen en bijvoorbeeld een Green Egg barbecue zijn dure spullen. Verzekeraars vergoeden ook alleen als de ruimte goed is afgesloten. Als de schuurdeur gewoon open stond, geldt de dekking niet”, aldus Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer.

Vooral in Den Haag sloegen inbrekers vaker hun slag. Deze gemeente kende de grootste stijging van Zuid-Holland: 56 meer inbraken dan in 2022. Naast Den Haag, waren ook schuren in Rotterdam (+40) en Leiden (+37) in 2023 vaker het doelwit van een inbraak.

“Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie,” zegt Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer. ,,Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.”

Benieuwd hoe het zit in jouw gemeente? Hier lees je alle informatie over het onderzoek: https://www.independer.nl/inboedelverzekering/info/onderzoek/stijging-schuurinbraken-2023

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter