Nieuws
Forum Sport: titel en promotie naar vierde divisie

Forum Sport heeft, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, de titel gepakt in zaterdag 1e klasse C door thuis concurrent Valken’68 met 2-1 te verslaan. De ploeg van trainer Bas Steffens promoveert zo naar de vierde divisie. Forum Sport werd in 1997 opgericht uit een fusie van zaterdagvereniging Devjo en zondagclub SV Voorburg. Sinds 2014 speelde men in de eerste klasse. Bas Steffens is er sinds 2022 trainer. In de periode 2016-2019 was hij dat ook al eens.

Een wedstrijdverslag van oud-voorzitter Jean Nederlof:

‘In een waanzinnige ambiance met bijna 2000 toeschouwers en een indrukwekkende sfeer actie voorafgaand aan de wedstrijd heeft Forum Sport op eigen veld het kampioenschap behaald in de 1e klasse C. De tegenstander was Valken ‘68, de nummer twee op de ranglijst.

Wel op 7 punten, maar toch. Met nog drie wedstrijden te gaan: Forum Sport moest winnen om zeker te zijn van de titel.

Die druk om te moeten winnen was zichtbaar bij de ploeg van trainer Bas Steffens. Forum Sport begon nerveus, leidde veel balverlies, was slordig in de passing. Eigenlijk alles wat je niet wil hebben in een kampioenswedstrijd.

Maar eerlijk is eerlijk, Valken ‘68 kwam niet om cadeautjes weg te geven. Het elftal van trainer Derek van der Plas koos waar mogelijk de aanval, stond heel hoog en deelde wat plaagstootjes uit. Het werd een echte wedstrijd! Gelukkig had Forum Sport in keeper Petter van Pruijssen vandaag een uiterst zelfverzekerde doelman die bij elk mogelijk gevaar heel solide en balvast optrad. Dat gaf vertrouwen en dat werkte positief op het gehele elftal.

Forum Sport middenvelder Haitam el Marid strooide als vanouds met prima steekpasses en zette zo Sven Koppenol en Jerone Goodett alleen voor de keeper. Beide keren ging hun schot net naast het doel. In de 40e minuut was het opnieuw Haitam el Marid die Sven Koppenol in het strafschopgebied met een hoge bal aanspeelde. Dit keer met succes. Sven kopte de bal onder luid gejuich van de massale aanhang onhoudbaar achter Valken ’68 doelman Frank Kardjani. 1-0.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Twee aanvallend ingestelde ploegen die met veel inzet de duels aangingen. Het was zeker geen mooie wedstrijd maar wel super spannend.

In de 51e minuut opnieuw Sven Koppenol kansrijk, maar doelman Frank Kardjani kon redden.

In de 67e minuut viel het luidruchtige publiek stil toen scheidsrechter Arthur Ebink een penalty gaf aan Valken ’68. De duw in de zestien van een van de verdedigers van Forum Sport was blijkbaar zo hard dat hij de bal op de 11 meter legde. Jesper Slootweg van Valken ’68 zag zijn inzet gekeerd door Forum Sport doelman Petter van Pruijssen. Een prachtige redding van de Forum Sport sluitpost. Toch werd het een paar minuten later alsnog 1-1 na een mooi kopdoelpunt van Dunke Lagerberg van Valken ’68.

In de 7e minuut van de extra speeltijd was het de ingevallen Jesse de Graaf die de 2-1 binnenschoot. Het gejuich en de euforie die toen losbarstte was ongelooflijk. Spelers en supporters, ook veel jeugdspelers, honderden in aantal vierden de goal uitgelaten en vanaf het dak van de tribune was er een enorm vuurwerk dat losging. Wat een ontlading! Toch winst in dit duel.

Een paar minuten later floot scheidsrechter Ebink voor het einde en was er weer een enorme vreugde op het veld. Bloemen, champagne, medailles, een kampioensschaal: Forum Sport kampioen! Dank aan wethouder van Astrid Eekelen en KNVB-bobo Kees Wenneker dat zij in die enorme hossende menigte op het hoofdveld toch konden doen wat ze moesten doen: Forum Sport huldigen!

Forum Sport de trotse kampioen die hiermee volgend seizoen in de 4e divisie mag starten. Wat mooi voor spelers en staf waarvoor complimenten. Maar ook mooi voor de club Forum Sport die, met een meerjarig technisch beleid en een duidelijke visie, haar strategie beloond zag. Het 1e elftal is belangrijk maar het fundament eronder (2een 3e elftal, O23 en JO19) staat ook als een huis. Dat heeft dit seizoen haar waarde bewezen en geeft vertrouwen voor het volgende seizoen. Jean Nederlof’. (foto Forum Sport)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter