Nieuws
Tien doden op provinciale wegen

In 2023 zijn er tien doden gevallen bij ongelukken op provinciale wegen (N-wegen). Daar waren geen provinciale wegen in Leidschendam-Voorburg bij (N447 of N206). Dat heeft gedeputeerde Frederik Zevenbergen bekend gemaakt. In 2022 waren er nog 14 doden te betreuren bij ongelukken op provinciale wegen, in 2021 waren dat er 12.

Volgens Zevenbergen is er geen continue daling te zien in het aantal dodelijke verkeersslachtoffers op provinciale wegen. Hij wil in 2050 op nul uit komen. Bij de dodelijke ongelukken bleek de toestand van de weg niet de oorzaak. Het ging om onveilig gedrag van de bestuurders zoals te hard rijden, bezig zijn met de mobiel, rijden onder invloed. Daarnaast zijn er fietsers die verkeersregels als ‘suggestie’ beschouwen, aldus Zevenbergen. Hij noemt dit alles ‘een hardnekkig probleem van deze samenleving’.

De provincie blijft werken aan verbetering van de verkeersveiligheid door maatregelen aan de N-wegen zelf, het beïnvloeden van het gedrag van weggebruikers en door een regionale dan wel provinciale aanpak van problemen met verkeersveiligheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter