Nieuws
Carillon bij Molen de Vlieger trok veel bekijks

Afgelopen zaterdag  Nationale Molendag, is beiaardier Martien van der Knijff met zijn mobiele carillon naar Molen de Vlieger gekomen. Hij én stadsbeiaardier Gerda Peters hebben allebei het carillon bespeeld. Hiermee kwamen twee oud-Hollandse tradities samen: het bemalen van een polder met de wind en het bespelen van een carillon. De klanken van het carillon waren in de wijde omgeving te horen, wat voor veel mensen aanleiding was een kijkje te nemen bij de molen. Deze dag is mogelijk gemaakt door samenwerking met Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg.
Naast genieten van het klokkenspel, lieten de vele bezoekers zich door vrijwilligers op het molenerf informeren over deze ruim 400 jaar oude, nog werkzame poldermolen. Ook binnen in het molenmuseum kregen ze informatie; daar gaven de molengidsen oa tekst en uitleg over de vele authentieke attributen die er tentoongesteld zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter