Nieuws
Dag van het Kasteel: Kinderplezier in Hofwijck

Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, doet Hofwijck mee aan de Dag van het Kasteel. Hofwijck heet bezoekers welkom van 10.00 tot 16.00 uur, met een speciale halvering van de entreeprijs voor deze gelegenheid.

Ontdek tijdens de Dag van het Kasteel op Hofwijck een scala aan activiteiten. Van 10.00 tot 15.00 uur staan schminkers klaar om de kinderen om te toveren. En er is meer: ‘Naast het schminken geniet je van Oudhollandse spelletjes, knutsel je in de Oudhollandse keuken, smul je van heerlijke taart en koop je popcorn. Van 11.00 tot 13.00 uur komt ook Ballonartiest Pieter langs om prachtige balloncreaties te maken (let op: om 13.00 uur vertrekt hij). Maar dat is nog niet alles! Verken ook de keukengeheimen van Hofwijck tijdens de tentoonstelling ‘Aan tafel met Huygens’. En vergeet niet om een kijkje te nemen op zolder, waar je kunt zien hoe specerijen al eeuwenlang worden gebruikt om ons eten lekkerder te maken. Leer hoe ze eruit zien, hoe ze ruiken en waar ze vandaan komen. Er is zelfs een puzzel bij! En voor de nieuwsgierigen: waarom kun je het water uit de gracht niet zomaar drinken? Met behulp van een microscoop kun je zelf de levende diertjes bekijken die in het water leven’, aldus de organisatie.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter