Nieuws
VCC trekt aan langste eind in cricketspektakel

Topklasser VCC heeft in een schitterend duel het bijna onmogelijke gepresteerd. Toen Excelsior ’20 tot 197 runs kwam in 120 ballen, kon de winst de Schiedammers bijna niet meer ontgaan. Toch wisten Gavin Kaplan en Sybrand Engelbrecht de winst naar zich toe te trekken met weergaloos batten.

De openingsbatsmen van de bezoekers namen de Voorburgse aanval van meet af aan gruwelijk onder handen. In de vierde over brak Gavin Kaplan het partnership door Tim Etman te bowlen (44/1). De runrate moest vanuit Voorburgs perspectief snel omlaag. Stan van Troost werd echter gedropt en het partnership voor het tweede wicket liep naar 80. Vooral lefthander Roel Verhagen was destructief met 70 runs van 39 ballen.

Het was nu zaak voor VCC om Excelsior onder de 200 te houden. De ‘onslaught’ ging echter door en na twintig overs stond er een zeer hoge score van 197 runs op het scorebord. In de Voorburgse aanval bleef Mees van Vliet overeind met 1-26.

Michael Levitt en Nehaan Gigani gingen voortvarend van start. Zij brachten 48/1 op het scorebord in de vierde over (Levitt 28 van twaalf ballen). In deze fase hield Excelsior ook een tweede vangkans vast (52/2), maar na tien overs lag VCC door aanvallend batten toch vrij aardig op koers voor een succesvolle runchase. De spanning nam toe en juist in deze fase liet Excelsior het fieldend liggen. Ballen die één run hadden moeten opleveren, werden door de razendsnel runnende Kaplan en Engelbrecht in tweetjes veranderd. Het grondfielden werd zwakker en daarnaast lieten de Schiedammers zeker vier vangkansen liggen.

Toch moesten er van de laatste twaalf ballen nog steeds dertig runs worden gemaakt. Kaplan en Engelbrecht zagen de cricketbal inmiddels zo groot als een strandbal en sloegen de ene na de andere bal het veld uit. De voorlaatste over van Ralston ging voor 17 runs en op de voorlaatste bal van de wedstrijd hield Kaplan met een monumentale 81 not out van 52 ballen de winst in Voorburg. Engelbrecht had met 64 not out van 43 ballen perfecte steun geleverd.

De T20-finaledag is op zondag 26 mei. De internationals zijn dan voor het WK in de Verenigde Staten en dat zou wel eens voor schuivende panelen kunnen zorgen in de cricketcompetitie. Stand aan kop van de T20 Topklasse: HBS 5-10, VCC 6-10, VRA 8-10, Hermes DVS 8-8, HCC 6-8, VOC 6-5.

Het vrouwenteam van landskampioen VCC is op volle sterkte nu zich twee ‘overseas’ hebben aangemeld: Zuid-Afrikaanse Madison Landsman en de Australische Jacqui Naidoo.

Landsman (20) is een allrounder die met Zuid-Afrika geschiedenis schreef tijdens de U19 World Cup waar zij een hattrick (drie wickets op rij) pakte. Ze bowlt legspin, kan ook goed batten en speelt in eigen land voor het provincieteam DP World Lions. In Kaapstad speelde ze al eens tegen VCC’er Babette de Leede, die sinds kort als professional uitkomt voor Western Province.

Een andere versterking is Jacqui Naidoo. Zij speelt in Australië voor Subiaco Floreat, waar ze de batting en de bowling opent. Ze heeft ook Western Australia vertegenwoordigd in junior- en seniorenteams.

Afgelopen zaterdag sloot VCC de eerste wedstrijd van het seizoen winnend af tegen VRA in Amstelveen. Internationals Carlijn van Koolwijk en Babette de Leede maakten goede scores.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter