Nieuws
14-5 Prijzen voor scouts bij Kaagcup

Zo’n 1600 waterscouts uit de regio streden vrijdag 10 en zaterdag 11 mei op de Kagerplassen om de felbegeerde Kaagcup. De tieners, verdeeld over 310 boten, moeten laten zien dat ze kunnen zeilen. Aan de wedstrijden doen kinderen mee uit de regio’s Leidschendam, Leidschenveen, Den Haag, Westland, Leiden, Duin- en Bollenstreek, Rijn en Veen, Gouda, Haarlem en Rotterdam.

Tijdens het Kaagcupweekend overnachtten de scouts op verschillende locaties rond de Kagerplassen: bij boeren in het weiland, op eilanden en op hun eigen tot clubhuis omgebouwde binnenvaartschepen. De meeste deelnemers kamperen op het Boterhuiseiland. Dit onbewoonde eiland vormt de thuisbasis van de wedstrijden. Het eiland is sinds 1950 in gebruik als permanent zeeverkennerscentrum, in het vaarseizoen worden hier wekelijks kampen gehouden.

Vanuit Leidschendam gingen meidenscouting Satoko Kitahara en scouting Pius XII met diverse prijzen naar huis. 

Hou je van gezelligheid en uitdaging? Doe mee! De Welpen, meisjes van 7 – 11 jaar, zijn elke zaterdag van 10:00 – 12:00 uur. Samen doen we verschillende activiteiten. Mireille van der Heiden van de club vertelt: “Als je op proef mee wilt doen of meer informatie wil, stuur een whatsapp 06-10299555, we hopen je snel met een lach op het terrein te zien.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter