Nieuws
14-5 VCC gastheer Tri Series met Ierland en Schotland van 18-24 mei

De Koninklijke Nederlandse Cricket Bond, in samenwerking met Voorburg Cricket Club organiseren van 18-24 mei op sportpark Westvliet op de velden van VCC een zogeheten tri-series. Nederland, Schotland en Ierland spelen in zeven dagen zes wedstrijden en treffen elkaar allemaal twee maal. Deze wedstrijden worden georganiseerd als laatste voorbereiding op de T20 Cricket World Cup die in juni in de Verenigde Staten en de West Indies worden gehouden. Alle drie landen die volgende week naar Voorburg komen, nemen deel aan die WK.

Het succesvolle 50 over WK in oktober 2023, waar Nederland grootmachten als Zuid-Afrika en Bangladesh versloeg, heeft nationaal en internationaal tot veel aandacht geleid voor het Nederlandse cricket. De aankomende WK in de kortere spelvorm (T20) is wederom een gelegenheid voor de mannen van bondscoach Ryan Cook om zichzelf op de kaart te zetten. Er is deze winter hard getraind in de indoorfaciliteiten van o.a. VCC, en alles wordt in het werk gesteld om ook in juni weer succesvol te kunnen zijn. De selectie zal de laatste oefenwedstrijden voor de WK tegen Ierland en Schotland dan ook willen gebruiken om met een goed gevoel naar de Verenigde Staten af te reizen, waar op 4 juni in Dallas, Nepal als eerste tegenstander wacht. Evenzo zullen Schotland en Ierland met hun sterkste selecties afreizen naar Voorburg om zich nog een laatste keer te testen voordat de WK ook voor hen begint. Topcricket verzekerd dus en op het prachtige cricketveld van VCC.

De toegang is gratis. Het programma is: 18 mei  17:00     Nederland – Schotland; 19 mei  16:00     Ierland  –   Nederland; 20 mei  17:00 Ierland  –  Schotland; 22 mei  17:00 Schotland  –      Nederland; 23 mei  11:00 Schotland – Ierland; 24 mei  11:00 Nederland – Ierland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter