Nieuws
Nieuwe speeltuin Gravin Catharinalaan Leidschendam

Op 19 juni om 13.00 uur wordt de nieuwe speeltuin aan de Gravin Catharinalaan 1 Leidschendam (Gravenwijk) officieel geopend; zes jaar na een burgerinitiatief om de speeltuin voor de wijk te realiseren. De gemeente wilde de grond, waar vroeger een school stond, verkopen ten behoeve van de bouw van seniorenwoningen.

De nieuwe speeltuin is ook te gebruiken voor kinderen met een handicap. Zo komt er een draaitoestel met rolstoeltoegang. Andere onderdelen zijn: grasheuvels, klimtouw, stappalen, peuterschommel, piramide klimtoestel. De voetbaldoeltjes die tijdelijk waren geplaatst, worden permanent. De nieuwe inrichting heeft de gemeente 75.000 euro gekost exclusief btw.

Zes jaar geleden nam het toenmalige GBLV-gemeenteraadslid Bram van Popering het initiatief tot de realisatie van de speeltuin. Omwonenden lieten in een door hem georganiseerde enquête weten de speeltuin te prefereren boven de seniorenwoningen: 98 procent was voor de speeltuin.

Het toenmalige college van B&W wilde er niet aan. De coalitie VVD, GBLV en D66 wel nadat de gemeenteraad unaniem voor de komst van de speeltuin stemde. Rondom de speeltuin komen bomen en struiken zodat een oase in het groen ontstaan. De ondergrond bij de toestellen zal bestaan uit een speciaal soort rubber (geen oude autobanden).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter