Nieuws
Mall helpt om kleding en accessoires een nieuw leven te geven 

Westfield Mall Of The Netherlands organiseert van vandaag tot en met 20 mei de tweede editie van het Westfield Good Festival, dat aanspoort om bewuster na te denken over je koopgedrag. Laat je in ’s lands meest vooruitstrevende overdekte mall een hele week lang inspireren door het immense kunstobject ‘Don’t leave me hanging!’. Hierin vind je 90 kledingstukken die een tweede leven verdienen, waaronder bijzondere items van influencers en ondernemers Anna Nooshin en Yeliz Çiçek.

Na een succesvolle eerste editie in 2023, keert het Westfield Good Festival wereldwijd terug. Met als overkoepelend thema ‘Don’t leave me hanging!’ word je geïnspireerd om op een andere manier naar je kleding, accessoires en producten te kijken. Op het Central Plaza van de Mall verrijst een immens kunstobject waarin ruim 90 kledingstukken zijn verwerkt die op deze manier een nieuw leven krijgen.  Stijliconen Anna Nooshin en Yeliz Çiçek zijn ambassadeur en doken voor het kunstwerk in hun kledingkast. Diverse stukken uit hun collecties zijn te vinden in het kunstwerk, waarvoor fashion stylist Isaa Geeratz de coolste items bij elkaar heeft verzameld. Samen met Westfield moedigen zij bezoekers aan om items die zijn weggestopt in je kast een herwaardering te geven. Het kunstwerk bevat ook items van merken in de Westfield Mall, zoals Frankie Brown en Etoile, die zich richten op vintage re-sale, evenals stukken van Livera, Triumph, C&A, Miccy’s, G-Star RAW en andere bekende namen.

Leer tijdens Westfield Good Festival hoe je op stijlvolle en creatieve manier een wereld van verschil kunt maken door minimale veranderingen in je levensstijl. Vanuit de gedachte dat mooie items gedragen en gebruikt moeten worden en niet verstopt in lades of kasten, zijn er diverse activiteiten die in het kader staan van duurzaamheid en bewust shoppen. Denk onder meer aan upcycle workshops, re-use workshops van UseDem waarin je ziet hoe denim opnieuw gebruikt wordt, LEGO re-play workshops die mensen aanmoedigt om hun ongebruikte steentjes door te geven en re-style workshops van Vliering Studio, waarin shirts ter plekke van een nieuwe print worden voorzien. Deze workshops vinden in de ‘Don’t leave me hanging!’ kunstinstallatie plaats. Het complete programma van Westfield Good Festival :

Workshops: Vrijdag 17 mei 10.00 – 16.00 uur; Denim re-use workshop UseDem. Zaterdag 18 mei 13.00 – 16.00 uur: Lego Masters workshop by Jan & Julien. Zondag 19 mei 12.00 – 15.00 uur: Lego Masters workshop by Jan & Julien. Maandag 20 mei 13.00 – 16.00 uur: Screen printing workshop by Vliering Studios

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter