Nieuws
Stichting viert verjaardag prinses Marianne in Polen

Vorige week, donderdag 9 mei, de 214e verjaardag van Prinses Marianne der Nederlanden, reisde de Voorburgse Stichting Erfgoed Prinses Marianne met een groep donateurs naar Polen, waar op Mariannes kasteel in Camenz door de Nederlandse ambassade in Polen een symposium werd gehouden. Dit symposium, georganiseerd  in samenwerking met de afdeling Neerlandistiek van de Universiteit van Wroclaw werd geopend door onze ambassadeur in Polen, mevrouw Daphne Bergsma.

Het symposium stond in het teken van de betekenis en voorbeeldfunctie die Prinses Marianne ook nu nog heeft voor vrouwen in Europa. Vier spreeksters belichtten vanuit verschillende hoeken en vakgebieden de vele talenten van deze onafhankelijke vrouw, die binnen Europa in meerdere landen woonde en rondreisde en door haar keuzes met recht een Europese vrouw genoemd kan worden. De Stichting Erfgoed Prinses Marianne was ook uitgenodigd een bijdrage te leveren en in haar voordracht wees voorzitter Tilly Zwartepoorte vooral op de rol die de Stichting kan spelen bij het creëren van een Europees netwerk om het erfgoed van Prinses Marianne grotere bekendheid te geven in Europa.

Tijdens deze reis bezocht het gezelschap ook prins Alexis von Hessen, een achter-achterkleinzoon van Prinses Marianne. Hier werden ze hartelijk ontvangen en rondgeleid door zijn kasteel Augustenau in Herleshausen (Duitsland) met een grote collectie schilderijen, porselein en andere kunstobjecten die door vererving in het bezit van de familie is gekomen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter