Nieuws
Jaarlijkse controle van bomen gestart

De gemeente meldt: “We  zijn gestart met de jaarlijkse controle van de bomen die in de openbare ruimte staan.  Ieder jaar onderzoeken we een 3e deel van het totale bomenbestand (ongeveer 38.000 bomen). Dit jaar zijn met name de bomen in de wijken Essesteijn, Leidschendam-Zuid, Kleurenbuurt, Damcentrum en een deel van Voorburg Oud, Midden en Bovenveen aan de beurt.

Bureau De Boominspecteurs voert de controle uit.  Zij kijken bijvoorbeeld naar schimmels en zwammen. Die kunnen een boom aantasten. Ook door ouderdom kan de kwaliteit van een boom achteruitgaan. Hierdoor kunnen takken afsterven of kan de hele boom doodgaan. Een boom mag geen gevaar vormen voor de omgeving en daarom is ingrijpen soms nodig.  De boom krijgt dan een snoei- of kapadvies.  De controles zijn naar verwachting in augustus afgerond”.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter