Nieuws
Geen geld voor restauratie toren Neherlaboratorium

B&W trekken geen geld uit voor onderhoud aan de toren van het Dr. Neherlaboratorium in Leidschendam. Dat heeft wethouder Bianca Bremer de Vereniging van Eigenaren (VvE) en de gemeenteraad bericht. De VvE had op 30 augustus 2023 om 76.000 euro gevraagd. Het onderhoud kost 850.000 euro.

Bremer stelt dat het om een rijksmonument gaat en geen gemeentelijk. De VvE kan door instandhouding en restauratie een subsidie van het rijk krijgen. Daarnaast is er een lening van het Restauratiefonds tegen gunstige voorwaarden mogelijk. Het H. Mulderfonds heeft 6500 euro gegeven, de opbrengst van een in 2023 gestarte crowd funding is nog onbekend.

Volgens de wethouder heeft de VvE nu 85 procent van de kosten voor de werken aan de toren gedekt. Over de resterende 15 procent laat zij zich niet uit. Wel deelt zij mee dat de gemeente geen geld heeft om bij te springen. De VvE zelf heeft een reserve van 120.000 euro voor onderhoud, meldt Bremer verder nog.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter