Nieuws
Nieuwe commissaris Zuid-Holland

Wouter Kolff (47) wordt de nieuwe commissaris der koning in Zuid-Holland. Hij treedt op 4 september aan. Kolff is sinds september 2017 burgemeester van Dordrecht. De VVD’er volgt Jaap Smit (CDA) op die eind vorig jaar aangaf er in 2024 mee te gaan stoppen.

De vertrouwenscommissie uit Provinciale Staten heeft Kolff als nieuwe commissaris voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Na diens instemming gaat de voordracht naar koning Willem Alexander.

Kolff wordt voor zes jaar benoemd. Voordat hij burgemeester werd in Dordrecht was hij burgemeester in Veenendaal en wethouder in Nieuwegein. Sinds vorig jaar is Kolff voorzitter van het zogenoemde Veiligheidsberaad, een overleg van de voorzitters (burgemeesters) van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland.(foto gemeente Dordrecht)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter