Nieuws
Genomineerden Cultuurprijs bekend

Donderdagavond 23 mei  reikt wethouder Marcel Belt (Cultuur) in de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2024 uit. Na de podiumkunst en de schrijfkunst staat dit jaar ‘de kunst van het verbeelden’ bij de cultuurprijs centraal. Het gaat dan om beeldende kunst, fotografie en video-art die met de gemeentelijke  cultuurprijs wordt uitgelicht.

De Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg bestaat uit twee prijzen: de Aanmoedigingsprijs en de Cultuurprijs. De vakjury bestaande uit juryvoorzitter Lisette Krul (Kunstuitleen Voorburg), Jeffrey Grouwstra (fotograaf) en Roland Maas (beeldend kunstenaar en vorige prijswinnaar Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg in deze categorie) heeft op basis van onder andere voordrachten van inwoners 3 kandidaten voor de Aanmoedigingsprijs en 2 kandidaten voor de Cultuurprijs geselecteerd. Tijdens de avond worden er korte filmimpressies getoond van deze vijf genomineerden.

Voor de Aanmoedigingsprijs zijn genomineerd Mirre Brouwer (23), Thomas Maljers (16) en Madelief Terwindt (22). Voor de Cultuurprijs gaat het om Marc Langer (schilderijen) en Guido Sprenkels (beeldhouwwerken).

De jury maakt na het vertonen van de filmimpressies de prijswinnaars bekend. De prijs bestaat uit een werk van de Voorburgse glaskunstenaar Ming Hou Chen en wordt door wethouder Belt uitgereikt. De prijswinnaars krijgen ook de mogelijkheid om hun werk in het Huygenskwartier Voorburg te exposeren.

De uitreiking van de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg wordt gecombineerd met de Huygens Festival Amuse: het muzikale voorproefje van het vierdaagse Huygens Festival in september. Tijdens de avond treden het Vossius Kwartet, het Vocaal Ensemble Muze, pianist Erwin Weerstra en de Codarts Dance Company op. Ali Rashid, de winnaar van de Cultuurprijs 2023, zal een paar van zijn gedichten voordragen, met de voordracht in het Nederlands door Rogier Helwig.  Kaarten zijn verkrijgbaar via huygensfestival.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter