Nieuws
Flamenco en Perzische muziek in Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens in de periode van 8 tot en met 13 juni:

Zaterdag 8 juni : Concert / Bridge Ensemble featuring Sandra Calderón / Flamenco en Perzische muziek. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 20,00.

Het Bridge Ensemble speelt een mix van Perzische en Spaanse/Flamenco muziek waarbij de raakvlakken tussen deze twee muziektradities worden verkend. Er worden zowel eigen composities gespeeld als arrangementen van bekende muziek waarbij Spaanse liederen zich vermengen met Perzische muziek en andersom. De klanken van de klassieke Perzische instrumenten zoals Tar en Setar worden daarbij verrijkt met de harmonieën van instrumenten als gitaar en dwarsfluit.

Voor dit optreden komt zangeres Sandra Calderón speciaal uit Spanje naar Nederland. Naast flamencozangeres is ze ook thuis in pop en lichte muziek. Voor deze samenwerking heeft het Bridge Ensemble dan ook samen met haar aan nieuwe muziek gewerkt waarbij ze zich ook zal wagen aan het zingen in het Perzisch.

Zondag 9 juni: Special/ Alwin Ritstier / Vet Gezellig. Aanvangstijd: 14.00. Toegangsprijs: € 12,50. 

Al jaren deelt Alwin zijn ervaringen met angst online via zijn kanaal ‘Vet Gezellig’. In 2019 bracht hij de documentaire ‘Zo Voelt Extreme Angst’ uit, die meer dan 165 duizend keer werd bekeken. In 2020 kruisten de paden van Alwin en Ghislaine elkaar. Samen creëerden ze in 2021 de documentaire ‘Mijn vriendin heeft Autisme’, die meer dan een half miljoen kijkers trok en veel reacties ontlokte. Met deze theatershow willen zij hun kijkers samenbrengen en een exclusieve update geven over beide documentaires in een intieme setting. Het wordt een aangename, luchtige combinatie van een persoonlijke update, interactie met jullie als kijkers en videofragmenten.

Donderdag 13 juni: Theater Cinema / Le pot-au-feu / Frankrijk 2023. Aanvangstijd: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 9,00. 

Drama van Trần Anh Hùng.  Met o.a. Juliette Binoche, Benoît Magimel en Emmanuel Salinger.

Verrukkelijke foodporno van de Vietnamees-Franse regisseur Trần Anh Hùng (The Scent of Green Papaya, Norwegian Wood), gesitueerd in een prachtig chateau in het Frankrijk van eind 19de eeuw. Alleen al de openingsscène is onvergetelijk: veertig minuten lang kijken we naar hoe chef Eugénie (Juliette Binoche) een meergangenmenu bereidt voor de kasteelheer (Benoît Magimel), die al jaren smoorverliefd op haar is.

Dat liefde door de maag gaat weten we natuurlijk allemaal, maar het werd zelden zo subliem in beeld gebracht. Gebaseerd op de roman La vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet uit 1924. Bekroond met de prijs voor beste regie in Cannes.

Theater Ludens,  Burg. Feithplein 95  2273 BW Voorburg. Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa.  Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.  

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter