Nieuws
Inspraak ontwerp nieuwe tramlijn start

Op woensdag 22 mei start de inspraak van omwonenden bij de aanleg van de tramlijn Den Haag CS-Binckhorst-Station Voorburg met een aftakking naar Rijswijk-Delft via Voorburg-West. Er kan meegedacht worden over het ontwerp van de trambaan en de haltes, alsmede de inrichting van het omliggende gebied.

Dat hebben de betrokken partijen, waaronder de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend gemaakt. Met meer dan een jaar vertraging is er nu een ingenieursbureau uitgekozen dat het geheel vorm gaat geven. Er is twee jaar uitgetrokken om tot een definitief ontwerp te komen.

Op 22 mei is er ‘s middags (vanaf 15.30 uur) eerst een ontdekkingstocht per fiets en te voet door de Binckhorst. Start Binckmarkt XL, Saturnusstraat 60 (in oude Caballero fabriek). Aanmelden https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=ODlljCZnxUm8p45EpL8gKTIBwhyXu_RCp1HvU9DduO9UQURFN1NGNFUyN1REQ1pVOE84VTdKTVVMQy4u

‘s Avonds vanaf 18.30 kunt u informatie krijgen over de nieuwe tramverbinding op dezelfde locatie. Hiervoor is geen aanmelding nodig. Wie niet kan of wil komen doch toch op de hoogte wil blijven kan zich melden via MIRT_CIDBinckhorst@denhaag.nl

Dat de tramlijn er gaat komen werd begin 2023 al besloten door de gemeenteraden van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Toen werd tevens besloten dat er geïnvesteerd werd in veilige fietsroutes, meer groen en fijne verblijfsruimten. Tevens werd besloten tot een herinrichting van Binckhorstlaan Voorburg-West, Prinses Mariannelaan en de Geestbrugweg.

Gelijklopend met de inspraak worden ook verschillende onderzoeken uitgevoerd zoals het effect van de tramlijn op de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid van de buurt; een verkeersonderzoek; effecten van de tram op het milieu (geluid en trillingen).

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter