Nieuws
Opening Faunapassage onder A44 mét Ontdek-de-natuur activiteit

Op woensdagmiddag 22 mei  openen Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en gemeente Wassenaar de nieuwe faunapassage onder de A44 bij knooppunt Ommedijk tussen Wassenaar en Leiden. De passage voor kleine zoogdieren en amfibieën is onderdeel van Natuurnetwerk Nederland. Hiermee is een belangrijke nieuwe schakel gelegd in de ecologische verbindingszone die het gebied Lentevreugd in de duinen verbindt met landgoed De Horsten in Wassenaar. Ook plaatsen we in de ecologische verbindingszone een groot insectenhotel.

Na de officiële openingshandeling om 13.15 uur organiseert men met IVN Leidse Regio bij de faunapassage naast het fietspad een gratis ontdek-de-natuur activiteit voor én met kinderen. Zij kunnen natuuronderzoek doen en vragen stellen aan natuurgidsen van IVN Leidse Regio, de landschapsarchitecte van de RijnlandRoute en de natuurdeskundige van Rijkswaterstaat.

Je mag gewoon langskomen, maar wil je zeker zijn van een plekje aan de onderzoekstafel? Meld je aan via informatiecentrum@rijnlandroute.nl en houd de activiteiten op de site van IVN Leidse regio in de gaten. (foto RijnlandRoute)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter