Nieuws
Stichting The Mourning maakt kans op Appeltje van Oranje

Stichting The Mourning maakt kans op een Appeltje van Oranje 2024. Er zijn in totaal 50 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan vanaf 22 mei tot en met 31 mei via appeltjevanoranje.nl/projecten/stichting-mourning

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Eenzaamheid verminder je samen! Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar initiatieven die erin slagen mensen actief te betrekken in een samenleving waar niemand er alleen voor staat. Stichting The Mourning wil eenzaamheid in verlies en rouw verminderen en jongeren daarin leren te zorgen voor zichzelf en voor elkaar. Door anderen te ontmoeten die ook worstelen met verlies en rouw, realiseren jongeren zich dat zij niet de enigen zijn. Zo is er voor jongeren van 17-35 jaar de lotgenotengroep ‘The Crash Club’. Daar vinden zij (h)erkenning in elkaar. Ramona Verhoek, oprichter van Stichting The Mourning: “Ze durven hun verhaal te delen als ze doorkrijgen dat hun woorden anderen helpen. Uiteindelijk begeleiden de jongeren voornamelijk elkaar.” “Een eerste verlieservaring is voor jongeren vaak overweldigend. Wij ondersteunen bij rouw en verlies op een luchtige, laagdrempelige, creatieve maar nuchtere manier.”

De stichting wil ook aandacht genereren voor verlies en rouw als onderdeel van het leven. Daarom informeert ze over rouw en alles wat hierbij komt kijken. “Onze droom? Een vaste bereikbare plek in de stad. Een plek voor rouw waar jongeren samen kunnen (leren) rouwen.”.

Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.De prijzen worden in oktober uitgereikt door Koning in Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.

Stichting The Mourning is in 2022 opgericht met de ambitie om verdriet door verlies uit de taboesfeer te halen bij jongeren tussen 17 en 35 jaar, te beginnen in Den Haag. Kijk op www.themourning.nl voor meer informatie. (foto Daan Aldus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter