Mening
U zegt het maar: Hoe lokaal is GBLV?

Wethouder Bremer van GBLV laat bij de beantwoording van de vraag van het GBLV raadslid Klaarhamer over het bouwproject van Ruysdaellaan/Bachlaan zien dat ze precies weet wat en wanneer iets in het bouwplan aan de van Ruysdaellaan is aangepast op verzoek van de bewoners. Met haar antwoord wekt ze de indruk dat de omwonenden niet zo moeten zeuren.

Laten we even de feiten op een rijtje zetten, want daarin is de wethouder ook dit keer niet zo goed.

Het participatietraject startte in voorjaar 2019 op initiatief van de bewoners. Ja en dat heeft zeker geleid tot een beter ontwerp. Alleen jammer, dat de wethouder niet vermeldt, dat omwonenden een door een architect uitgewerkt alternatief plan indienden, waarop de gemeente nooit een reactie heeft gegeven.

Jammer ook dat de wethouder verzuimt te melden dat de bewoners hun maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben genomen door expliciet te stellen geen bezwaar te hebben tegen 6 bouwlagen. Omwonenden begrijpen ook dat er gebouwd moet worden ook als jouw leefomgeving daarmee verandert.

Jammer ook dat de wethouder niet meldt dat de omwonenden en de projectontwikkelaar mogelijkheden zagen voor zes bouwlagen (waardoor de groene zone in tact kan blijven) als de economische plint er uit werd gehaald. De omwonenden hebben daarvoor nog alternatieven aangedragen. Jammer dat daarop is nooit is gereageerd door de wethouder. De oplossing voor een gemeenschappelijk gedragen bouwproject lag dus bij de gemeente.

Hoe zit het ook al weer met de lokale partij van de wethouder? Die is er toch voor de inwoner ( zie verkiezingsprogramma GBLV) of is die er om de inwoner weg te zetten als een nimby (= not in my backyard)? De vraag stellen is hem ongeveer beantwoorden. Zeker als je kunt constateren dat deze wethouder haar nimby benadering niet voor de eerste keer laat zien.

Om met Frank Rozenberg te spreken, in 2026 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.

(Namens de Omwonenden bouwplan van Ruysdaellaan/Bachlaan Marion Langendonk.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter