Nieuws
Wandelen met Marian Turkesteen: Mooi paadje

In Voorburg zijn veel prachtige wandelpaden. Een van deze mooie, smalle paadjes loopt tussen twee sloten, evenwijdig aan de Nicolaas Beetslaan. Erlangs staan knotwilgen. Ik heb er een mooie foto van kunnen maken.

Een knotwilg is een wilg die enkele jaren na te zijn geplant, op circa 1,5-2 m hoogte wordt afgezaagd. Daarna wordt de boom iedere drie tot zes jaar geknot door de nieuw uitgelopen takken weg te nemen. De verdikking aan de basis van de uitlopers vormt de knot waaraan de knotwilg zijn naam dankt. Ze worden vaak aangeplant langs wegen en sloten, omdat ze met hun wortels bermen en oevers verstevigen. Het is dus niet verwonderlijk dat juist langs dit smalle wandelpaadje veel knotwilgen staan. Een knotwilg kan bij geregeld onderhoud wel honderd jaar oud worden. (foto Marian Turkesteen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter