Nieuws
Miljoenen voor woningbouw

B&W mogen van de gemeenteraad 4,4 miljoen euro besteden aan woningbouw op bedrijfsterrein Overgoo in Leidschendam. Daarnaast kan er 460.000 euro uitgegeven worden aan een vernieuwing van het kruispunt Vlietweg/Overgoo. De rijksoverheid eiste dat de gemeente 4,4 miljoen aan de woningbouw zou uitgeven wilde de gemeente van de rijksoverheid een subsidie van gelijke omvang voor het project kunnen ontvangen. Ter plekke moeten zo’n 1000 woningen komen.

Er zat echter een gat in de financiering van het project. Dat wordt gedicht met de rijksbijdrage en het gemeentelijke geld. Voorwaarde van het rijk is wel dat er binnen 3 jaar met het project wordt gestart. De vormgeving van het kruispunt hangt mede af van een mobiliteitsplan voor Leidschendam-Zuid. Daar willen B&W eind dit jaar mee starten middels beraadslagingen met omwonenden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter