Mening
U zegt het maar: Zo kan het ook

‘De ontwikkelingen op de Haagse Binckhorst hebben grote effecten, ook op de omliggende Voorburgse wijken. Dat weet iedereen. Dus is het mooi als de inwoners op de hoogte worden gehouden.

Dinsdag vond ik een kaartje van de gemeente Den Haag in de brievenbus. Uitnodiging Binckmarkt XL stond erop. De Binckhorst in 2050: doe, droom en denk mee. Mij werd gevraagd te komen meedenken over hetgeen er op de Binckhorst gebeurt en gaat gebeuren. Let wel: als inwoner van Voorburg-Midden.

Van onze eigen gemeente niets. Wel vond ik een stuk op de site van de gemeente onder de kop Nieuws. Geplaatst op 17 mei. Samen werken aan een leefbare en bereikbare omgeving CID-Binckhorst, luidde de kop.

De tekst ging vrijwel exclusief over de aanleg van een nieuwe trambaan Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg (alsmede Rijswijk/Delft) en de inrichting van het gebied waar die trambaan door gaat lopen.

Maar, het betrof formeel wel dezelfde bijeenkomst als waarover ik van de gemeente Den Haag post kreeg. Die pakt het breed aan, Leidschendam-Voorburg (bewust?) smal.

Vlietnieuws maakte gisteren melding van een brief van de Haagse wethouder Robert van Asten aan zijn gemeenteraad over de ontwikkelingen op de Binckhorst. Met name wat betreft de trambaan en alle gevolgen er van.

Heel concreet geeft de Haagse wethouder aan dat dit najaar een verkeersonderzoek klaar is; een onderzoek dat de effecten van de trambaan op het verkeer in het gebied weergeeft. Hoe veel auto’s rijden er; hoe is de doorstroming; waar ontstaan files; welke sluiproutes zijn er; hoe kunnen we auto’s de Rotterdamsebaan op krijgen?

En wat meldt de tekst op de site Leidschendam-Voorburg? ‘Er worden ook verschillende onderzoeken uitgevoerd. Eén van deze onderzoeken is een verkeersonderzoek’. Tsja, van je eigen gemeente moet je het maar hebben.

Als Den Haag omwonenden kan informeren, waarom kan Leidschendam-Voorburg dat dan niet met de eigen inwoners? Alsof iedereen elke dag op de site van de gemeente kijkt onder het hoofdstuk Nieuws. Alsof er geen post meer bestaat. Alsof het te veel moeite is de gemeenteraad te informeren.

Zoals Den Haag het doet, kan het ook. En beter’.

(inwoner Voorburg-Midden)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter