Nieuws
Zaterdag groot Lentefeest in Polder Essesteijn

Het jaarlijkse Lentefeest in Polder Essesteijn wordt weer gevierd op zaterdag 25 mei. Deze traditie bestaat al tientallen jaren is ontstaan rondom de bijzondere activiteit van het schapen scheren.

De schapen worden uit de weide gehaald om ze onder de monumentale hooimijt op het erf te ontdoen van hun warme wollige vacht en ze klaar te maken voor warmere temperaturen.

Naast het traditiegetrouwe schapen scheren organiseren enkele organisaties in de polder dit jaar nog meer leuke activiteiten. Zo kun je op deze dag gratis een bezoekje brengen aan Molen de Vlieger en zijn er creatieve activiteiten die worden georganiseerd door medewerkers van de BSO en Peuteropvang van BLOS. Daarnaast kunnen de kinderen losgaan op het springkussen of een ponyritje over het erf maken. Kraampjes met leuks en lekkers.

Verder zijn het op het erf verschillende kraampjes te vinden. Zo is er een kraampje van de Imker met lokale bijenhoning, kaarsen van bijenwas en kun je een kijkje nemen in de bijenkast. Daarnaast worden er door Middin boeren producten zoals regionale kaas, yoghurt en boter verkocht en is er een kraampje met handwerkjes in het aanbod. Ook kun je op de dag genieten van de BBQ van Hoeve Essesteijn.

Deze editie van het Lentefeest is extra feestelijk, want op deze dag wordt ook het 2-jarig bestaan van Hoeve Essesteijn gevierd. Daarom is er ook live muziek van lokale muzikanten en kun je bij Hoeve Essesteijn terecht voor een hapje of drankje. Je kunt je verder ook laten vastleggen in de fotobooth.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter