Nieuws
Gemeenteraad gaat de sportieve strijd aan met de G-teams van SEV

Woensdag 29 mei zal de gemeenteraad, aangevuld met het college van B&W, na jaren weer gaan voetballen tegen de G-teams van SEV. De locatie van dit treffen is sportpark Kastelenring in Leidschendam. De wedstrijd start om 18.30 uur en de verwachting is dat de burgemeester, de heer Martijn Vroom, rond 20.00 uur de prijs kan gaan overhandigen. Jaren geleden was dit een jaarlijks terugkerend evenement en de organisatoren hopen dan ook dat het sportieve treffen weer kan uitgroeien naar iets waar beide partijen jaarlijks naar uit kijken. Een evenement uniek in de regio en wellicht ver daarbuiten.

GBLV-raadslid Hans Peter Klazenga, die dit evenement vanuit de gemeenteraad jaren lang heeft geïnitieerd, is verheugd dat er weer een datum staat gepland. “Het is altijd mijn streven geweest de gehandicaptensport een plaats in de samenleving te geven. Door dit evenement met de voltallige gemeenteraad én college samen te beleven, laten we ook zien dat wij met elkaar heel goed kunnen samenwerken en dat we gezamenlijk iets kunnen bereiken”. Klazenga heeft enorm veel waardering voor de vele vrijwilligers van SEV, die zich reeds gedurende vele jaren ook belangeloos inzetten voor het gehandicaptenvoetbal. “Het is toch hartverwarmend om te zoen hoe deze doelgroep de sport beleeft! Dat kan alleen maar door supergemotiveerde vrijwilligers en begeleiders, ook zij verdienen het om onze aandacht te krijgen”.

Kirsten Wijers (SEV) vult aan: “Het G-voetbal van SEV floreert, als nooit tevoren. Wij zijn dan ook erg blij, dat de gemeenteraad en B&W hun belangstelling tonen voor deze specifieke doelgroep. Wij kijken uit naar de ontmoeting van alle raadsleden op ons mooie sportpark en gaan ervan uit dat zij onder de indruk zijn van de sportiviteit en enthousiasme van deze jongens en meisjes”. “Wat voor mij belangrijk is, is dat we als mensen met elkaar verbinden en dat daarmee de kloof wordt gedicht tussen mensen met en zonder een beperking. In mijn optiek is namelijk de beperking die je hebt nooit leidend in het bestaansrecht of de mogelijkheden waar je als mens recht op hebt in onze maatschappij”, aldus een zeer betrokken Kirsten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter