Nieuws
Verlies op bebouwing Duivenvoordecorridor

B&W denken dat het bouwen in de Duivenvoordecorridor (gebied tussen Veursestraatweg en Vliet) een verlies oplevert van 7,4 miljoen euro. Voor de bebouwing van het gebied – inmiddels tot Vlietvoorde omgedoopt – staat de periode tot 1 januari 2028. Binnen de begroting is inmiddels een voorziening opgenomen van 7,4 miljoen euro om het verlies te dekken.

Dat blijkt uit stukken die wethouder Philip van Veller aan de gemeenteraad heeft gezonden. Er bestaat overigens het risico dat het verlies nog eens 1,9 miljoen euro hoger uitvalt dan nu voorzien, zo geeft de bestuurder aan.

Voor de bebouwing van Klein Plaspoel Polder (KPP) rekent Van Veller op een winst van 1,6 miljoen euro (met een risico van 2,3 miljoen euro). Bebouwing van De Star Leidschendam en het afronden van het bouwproject Damcentrum leveren beiden geen winst of verlies op. De KPP-bebouwing moet op 1 januari 2030 zijn afgerond; voor De Star en Damcentrum staan 1 januari 2028, respectievelijk 1 januari 2026 als einddata.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter