Nieuws
Werk Sijtwendetunnel afgerond, onderzoek onder weggebruikers

De werkzaamheden aan de Sijtwendetunnel zijn volgens planning afgerond; de Vliettunnel is op 18 mei  als laatste weer opengesteld voor het verkeer. In alle tunnels van het Sijtwendetracé (N14) werd duurzame ledverlichting aangebracht. Deze en volgende week worden de laatste testen uitgevoerd, waarvoor de tunnel nog een aantal nachten volledig wordt afgesloten. Ook laat Rijkswaterstaat onderzoeken hoe omwonenden, ondernemers en weggebruikers de werkzaamheden hebben ervaren, vooruitlopend op de grote renovatie van de tunnel rond 2030.

In de 3 tunnels die samen de Sijtwendetunnel vormen is door aannemer Croonwolter&dros de verouderde verlichting vervangen door nieuwe ledverlichting. De losse armaturen (puntverlichting) zijn verwijderd en vervangen door lijnverlichting.

Een lange lijn aan ledverlichting hangt nu in het midden van de tunnel. Om de verlichting te kunnen vervangen moesten onder andere luidsprekers, ANWB-bebording en matrixborden worden verplaatst.

Voor de nieuwe verlichting zijn 1050 nieuwe armaturen geplaatst, is 4 km kabelgoot gebruikt en zijn meer dan 2000 beugels gemonteerd om het geheel om te hangen. In deze kabelgoten ligt meer dan 50 km kabel. De nieuwe verlichting verbruikt 30% minder energie, heeft een langere levensduur en heeft ook minder onderhoud nodig.

Er vinden nog een aantal nachtafsluitingen plaats om de verlichting en daaraan gekoppelde systemen te testen. Deze afrondende werkzaamheden vinden nog plaats in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 mei. De hele Sijtwendetunnel is dan in beide richtingen dicht van 21.00 tot 05.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter