Nieuws
Actie tegen woonfraude

De gemeente wil samen met de woningcorporaties woonfraude in Leidschendam-Noord gaan aanpakken. Zo moet de omgeving veiliger worden. Bij woonfraude gaat het om zaken als anderen in de woning laten wonen, woning verhuren, woning leeg laten, woning gebruiken voor zaken als hennepteelt/prostitutie/bedrijfsmatige activiteiten.

Volgens het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid worden woningen van woningcorporaties vaak gebruikt voor ‘ondermijnende criminaliteit’. Dit heeft volgens de gemeente grote gevolgen voor de veiligheid in een wijk. ‘Er kan bijvoorbeeld brand uitbreken in een drugslab, verhuurders worden lastiggevallen door criminele huurders en er vinden liquidaties en ontploffingen plaats door afrekeningen in het criminele circuit. Het is daarom van belang het verkeerd gebruik tegen te gaan’. Vooralsnog wordt gesproken over een proefproject. Wanneer dat van start gaat is nog niet bekend.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter