Nieuws
Marc Langer wint Cultuurprijs

Marc Langer heeft met zijn schilderijen met een bijna fotografische scherpte de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2024 gewonnen. Thomas Maljers is de winnaar van de Aanmoedigingsprijs en Rik van Iperen werd geëerd met een oeuvreprijs. De cultuurprijs stond dit jaar in het teken van de beeldende kunst, fotografie en video-art.

Wethouder Marcel Belt (Cultuur en kunst): ‘Met de Cultuurprijs worden talenten uit onze gemeente uitgelicht. Marc Langer en Thomas Maljers hebben ons op het thema beeldende kunst, fotografie en video-art uitgedaagd om onze verbeelding te laten spreken. Net als Rik van Iperen die ons al jarenlang verwondert met zijn schilderijen geïnspireerd op muziek en natuur. Deze kunstenaars bevestigen maar weer eens hoe belangrijk het rijke culturele leven in onze gemeente is. Voor vermaak, voor persoonlijke ontwikkeling, het ontdekken van je talenten en verbinding tussen inwoners. Ik hoop dat deze prijs anderen stimuleert om ook van cultuur en kunst te genieten. Door het te maken, of ernaar te kijken. Ik gun het jong en oud om kennis te maken met de vele vormen van kunst en cultuur en eigen talenten te ontdekken.’

De Cultuurprijzen werden uitgereikt tijdens de Huygens Festival Amuse, het muzikale voorproefje van het Huygens Festival dat van 19 tot en met 22 september in het Huygenskwartier Voorburg plaatsvindt. Cultuur & Co organiseert in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg de jaarlijkse uitreiking van de cultuurprijzen, waarbij het Huygens Festival de uitvoering verzorgt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter