Nieuws
Samenwerking voor gratis energiescans ondernemers gaat door
De gemeente Leidschendam-Voorburg, MKB Leidschendam-Voorburg en Rabobank zetten zich opnieuw in om eigenaren te stimuleren hun bedrijfs- of kantoorpand te verduurzamen. Eigenaren met een pand van minimaal 100m2 kunnen ook in 2024 weer een gratis energiescan aanvragen. In totaal kunnen 20 ondernemers gebruik maken van zo’n gratis scan.

Er zijn 2 verschillende soorten energiescans: gericht op energie besparen of gericht op specifiek maatwerkadvies voor zonnepanelen. Ondernemers die energie willen besparen kunnen kiezen uit de Energiebespaarscan, de Korte termijn Bespaarscan, de Analyse Duurzaam Nieuwbouwplan, het Maatwerkadvies Energielabelverbetering en de QuickScan Energiemanagement. Op de website van Energieke regio staat meer informatie zodat belangstellenden kunnen nagaan welke scan het meest geschikt voor hen is. De eerste 20 aanmelders die voldoen aan de voorwaarden, krijgen de gratis scan.

Het aanmelden voor de scan kan online via de website van Energieke Regio: https://energiekeregio.nl/leidschendam-voorburg/. Na het indienen van de aanvraag neemt Energieke Regio contact op om de scan in te plannen. Aanmelders krijgen na afloop van de scan concrete adviezen en tips over energiebesparende maatregelen.

De gemeente werkt voor het verstrekken van de gratis scans samen met MKB Leidschendam-Voorburg en Rabobank. De kosten van de scans worden voor de helft betaald uit het coöperatief dividend van  Rabobank en voor de andere helft door de gemeente Leidschendam-Voorburg. MKB Leidschendam helpt de informatie te verspreiden onder ondernemers en de Energieke Regio voert de scans uit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter