Nieuws
Bouwplan Appelgaarde blijkt onhaalbaar

De plannen voor de bouw van zo’n 400 woningen aan de Appelgaarde 2-4 zijn financieel onhaalbaar. De kosten wegen niet op tegen de opbrengsten. REB Projects, de initiatiefnemer, werkt nu aan een nieuw plan dat wel haalbaar moet zijn. Dat zou nog dit jaar gepresenteerd moeten worden.

Een en ander blijkt uit een bericht van B&W aan de gemeenteraad. Omwonenden voeren al jaren actie tegen het bouwplan dat onder meer voorzag in een driehoekig woongebouw van zo’n 30 meter hoogte. De totale vloeroppervlakte moest 40 tot 45.000 vierkante meter worden.

Voor het bouwplan moeten de hoogspanningskabels die ter plekke bovengronds lopen, ondergronds gebracht worden. Tennet is inmiddels gevraagd daarvoor te zorgen. Voor dat proces staan minimaal zes tot zeven jaar.

Samen met de bouw wilde de gemeente het gebied voor Station Mariahoeve opnieuw gaan inrichten met meer groen en water, het verleggen van de Appelgaarde en nieuwe parkeermaatregelen. Ook de kruising Hofzichtlaan-Appelgaarde zou opnieuw vorm gegeven moeten worden.

Appelgaarde 2-4 is een al jarenlang leegstaand kantoorpand. Al in 2017 klopte REB Projects bij de gemeente aan met het plan voor nieuwbouw op die plek. Daarbij was oorspronkelijk ook nog nieuwbouw voorzien, evenwijdig aan de spoorbaan, iets voorbij de stationsingang. Dat is echter Haags gebied. Dit onderdeel is op de lange baan geschoven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter