Nieuws
Hindernissen voor nieuwbouw Stadsbeheer

De sloop/nieuwbouw voor Stadsbeheer aan de Veurse Achterweg 14 Leidschendam, ondervindt een aantal hindernissen. Zo ligt het adres in een fourageergebied van de vleermuis, is er asbest aangetroffen, en bestaan er sloop/nieuwbouwplannen bij de buren: basisschool SBO Vliethorst en Fugro.

Er wordt nu bekeken hoe de verstoring van de vleermuis zoveel mogelijk voorkomen kan worden. Ook wordt een plan gemaakt voor het opruimen van de asbest. Tevens wordt bezien of de nieuwbouw kleiner kan worden door het aanpassen van de eisen aan de hand van nieuwe werkprocessen. De gemeente heeft vijf architecten gevraagd een schetsontwerp te maken. Voor het project is 7,6 miljoen euro beschikbaar.

Stadsbeheer zit nu nog op 3 adressen: Einddorpstraat Voorburg, Nieuwstraat Leidschendam en Veurse Achterweg. Twee eerstgenoemde vervallen bij de sloop/nieuwbouw.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter