Nieuws
Voorburg CC wordt T20-landskampioen

VCC is in de Topklasse kampioen geworden van de T20-competitie. Omdat op een regenachtige zondag de finale tegen HBS niet kon worden uitgespeeld, werd de ranglijstaanvoerder tot landskampioen uitgeroepen. VCC mag begin 2025 in Spanje deelnemen aan de Europese T10-competitie.

In de halve finale tegen VRA startte VCC’er Gavin Kaplan met twee prachtige vieren. De stand was 35 runs voor het verlies van twee wickets na de eerste Powerplay (zes overs). Bij een tussenstand van 57/2 in de elfde over werd Kaplan (28) gevangen door oud-VCC’er Shariz Ahmad op deep mid wicket.

Zonder Levitt en Engelbrecht in het team (WK-verplichtingen) was de battingside van VCC verzwakt. Dat bleek toen VCC slechts 127/7 in de boeken wist te brengen. Alleen Kaplan, aanvoerder Noah Croes (een solide 55 uit 49) en Flip Boissevain (16) maakten runs. De andere batsmen hadden geen antwoord op een leger aan spinners, waaronder drie left armers. Toch was het een seamer (Elijah Eales) die de beste cijfers had (2-20). De innings van VRA duurde slechts één over. Geen resultaat betekende dat VCC in de finale stond.

In de ingekorte andere halve finale kwam HCC tot 89/4 in de beschikbare dertien overs (McInerney 35). HCC had verrassend verloren bij Salland en oogde ook nu niet geheel okselfris. Het was dan ook HBS dat – vooral dankzij Botha (62 not out) – de finale bereikte.

HBS – VCC was op papier een mooi affiche. Helaas hadden de weergoden andere plannen. Kort na vijven begon het – bij een stand van 17/1 voor VCC – te hozen. De wedstrijd hervatten was helaas geen optie. Daardoor werd de ranglijstaanvoerder tot kampioen gekroond. VCC mag het in maart 2025 in Spanje opnemen tegen andere Europese landskampioenen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter