Nieuws
Burgemeester brengt baret terug

Vandaag een  bijzondere bijdrage van Burgemeester Martijn Vroom: ‘Je baret is een wezenlijk onderdeel van je identiteit als militair. Vandaag mocht ik meneer Moleveld zijn baret teruggeven. Of beter gezegd, een nieuwe baret overhandigen.

Zijn oude was hij verloren op de thuisreis vanaf de landelijke Veteranendag 2023. Meneer Moleveld (93 jaar oud) was als jonge militair betrokken bij het regiment ‘uitrustingstroepen’.
De eenheid die nu onderdeel is van ‘bevoorrading en logistiek’. Samen met Bureau Veteranenzaken ging ik naar Capelle aan den IJssel om meneer zijn baret te overhandigen.
Meneer Moleveld woonde tot voor kort in Leidschendam. Door de inzet van de toenmalige buurman van meneer Moleveld, raadslid meneer Ed Van der Schaft kwam de vraag bij mij.
Ik bracht het bij het Veteranen Instituut en zij brachten mij bij de juiste persoon van het Ministerie van Defensie.
De heren van bureau Veteranenzaken van het ministerie zijn beiden ook van de eenheid waartoe meneer behoorde, dus dat was een kers op de taart.
Het was een mooie bijeenkomst, waarbij meneer omringd werd door zijn huisgenoten, zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Zij hadden voor hem – en zijn vrouw – ook nog een schitterend optreden geregeld van de Saint Andrews Pipeband uit Rotterdam.
Erkenning en waardering voor onze militairen is van groot belang. Daar hoort ook veteranenzorg bij. Ik ben dankbaar dat we daar vandaag weer een klein steentje aan hebben kunnen bijdragen’.
(foto’s Michel Groen)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter