Nieuws
B&W willen bouw aan Damlaan toestaan

B&W hebben de gemeenteraad gevraagd een ‘verklaring van geen bedenkingen’ af te geven voor de bouw van 53 woningen en drie commerciële ruimten op Damlaan 38-40; de huidige plaats van het oude postkantoor, de PTT-nummercentrale en naastgelegen gebouwen. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan.

B&W melden dat er ter plekke 17 dure appartementen komen, 5 woon/werk woningen, 12 appartementen voor starters, 15 appartementen in het middensegment, 4 stadswoningen (ééngezinswoningen) en 3 commerciële ruimten. Het bouwplan voorziet in de behoefte aan woningen voor jongeren, starters en gezinnen.

Bij de panden komen 59 parkeerplaatsen: 52 voor de bewoners en de rest voor bezoekers. De parkeerplekken komen in een parkeergarage en op de begane grond. Ze zijn niet voor anderen toegankelijk. Verder is voorzien in een fietsenstalling en bergingen bij de woningen waar ook fietsen in neergezet kunnen worden.

SDJ Projectontwikkeling heeft in december 2023 een omgevingsvergunning voor het bouwplan aangevraagd. B&W willen die verlenen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter