Nieuws
Gratis naar het strand met historische PCC-trams

Op zondag 2 juni rijden er tussen 11.00 en 17.00 uur gratis historische trams naar het strand van Scheveningen. Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) biedt deze ritten aan en viert hiermee het 75-jarig bestaan van de bekende PCC-trams, die jarenlang het beeld van het trambedrijf in Den Haag hebben bepaald. De trams rijden – tussen de reguliere trams van de HTM – via de route van tramlijn 11 tussen Den Haag HS en het eindpunt aan de Boulevard van Scheveningen. In- en uitstappen is mogelijk bij alle haltes langs deze route.

Velen herinneren zich de PCC-trams nog levendig, bijvoorbeeld de serie met de kleine raampjes of de latere donkergele uitvoering. Het zijn de trams waarmee ze naar school of naar het werk reden. Er rijden op 2 juni ook bijzondere trams rond. Zo is het mogelijk om in de Partytram te stappen, die normaal alleen wordt ingezet voor feesten en partijen.

Alle reizigers van de jubilerende trams krijgen een kortingskaart voor het museum in Remise Frans Halsstraat. Het ticket is geldig tot en met 15 december 2024.

In het HOVM is dit jaar een tentoonstelling te zien over 75 jaar PCC. Naast een overzicht met mooie foto’s en unieke objecten, is er ook een tram uit Brussel te bewonderen die speciaal voor het jubileum is uitgeleend.

Een overzicht van alle activiteiten is te zien op www.hovm.nl/pcc75

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter