Nieuws
Over rietdekken en de Molendag

In het voorjaar is een groot deel van het onderhoud aan Molen de Vlieger uitgevoerd en opgeleverd. In de zomer zal de rietdekker het riet vernieuwen van 4 velden van de romp van de molen. (Het riet op de andere 4 velden is nieuwer en nog in goede staat). De exacte planning van deze werkzaamheden is nog niet bekend. Tijdens de werkzaamheden worden maatregelen genomen om de inventaris van de molen te beschermen tegen stof, regen en wind. Er zal in overleg met de rietdekker worden besloten of de molen gedeeltelijk toegankelijk kan blijven of geheel gesloten moet worden voor bezoek, in verband met veiligheid.

Op zaterdag 6 juli organiseren Houtzaagmolen de Salamander en Molen de Vlieger een gezamenlijke Molendag in Leidschendam-Voorburg. Beide molens zijn gratis geopend voor rondleidingen en activiteiten vanaf 11:00 tot 16:30 uur. Deelname van de molendriegang in Stompwijk is (nog) onzeker. Deze molens zijn niet geopend voor het publiek maar hebben wel vaste draaidagen (zie deze link)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter