Nieuws
Parkeerregulering in wijken rond Mall

B&W willen parkeerregulering invoeren in de wijken rond de Mall. Het gaat dan om vergunninghouders parkeren. Een vergunning krijgen alleen bewoners van de wijk. Voor bezoekers van hen komt er een speciale regeling. Het systeem zou begin 2026 ingevoerd moeten worden.

Dat heeft wethouder Jeffrey Keus bekend gemaakt. De wethouder erkent dat de Mall voor veel parkeer- en verkeersoverlast zorgt. Het vergunninghouders parkeren zou gecombineerd kunnen worden met parkeerschijf zones. Betaald parkeren wijzen B&W af.

De parkeerregulering zou moeten gelden voor De Heuvel, De Zijde, Park Veursehout, Via Verdi, Essesteijn De Gaarden, Essesteijn Weiden, Verzetsheldenwijk en Raadhuis Kwartier.

Voordat het systeem er komt moet de gemeenteraad eerst nog instemmen met een onderzoek naar het vergunninghouders parkeren in de betreffende wijken. Daarna worden inwoners bevraagd. Vervolgens is weer de gemeenteraad aan zet.

Het geheel dient vervat te worden in een nieuwe parkeerverordening. Keus stelt dat er ook nog per plek en tijdstip gevarieerd kan gaan worden. Ook daarover zijn in overleg met inwoners nadere besluiten nodig.

Bij de Mall zijn nu 4000 gratis parkeerplaatsen. Mall-eigenaar URW kon twee jaar na de opening betaald parkeren invoeren, waarbij de eerste twee uur gratis moesten blijven. Dat heeft URW niet gedaan. Er is ook geen verzoek daartoe ingediend bij B&W.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter