Nieuws
A12: kans op langste file ooit van Den Haag naar Utrecht

Zondag 2 juni start Rijkswaterstaat om 22.00 uur met de werkzaamheden aan de A12 van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn die de hele maand juni duren. Dit betekent dat vanaf maandag 3 juni overdag 2 rijstroken minder beschikbaar zijn op de A12 van Nieuwerbrug tot De Meern.

Rijkswaterstaat verwacht daarom enorme hinder op dit traject. Normaal gesproken is deze weg al erg druk, nu met de afsluitingen en de gehalveerde capaciteit doordeweeks overdag kunnen de files tot aan Den Haag oplopen.

‘Als weggebruikers deze boodschap niet horen en hun reisgedrag niet aanpassen, kan dit zomaar de ergste file ooit op de A12 worden,’ aldus omgevingsmanager Leonie de Vries. De afgelopen tijd drukten we weggebruikers dan ook op het hart om in juni de A12 te mijden of anders te reizen.

Weggebruikers die toch per se de weg op moeten, doen er verstandig aan om voor de beste omleidingsroutes op navigatie te rijden. Al zullen de omleidingsroutes ook erg druk zijn.

De A12 is in juni 4 weekenden afgesloten van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Daarnaast vinden doordeweeks 10 nachtafsluitingen plaats op dit traject en op 11 doordeweekse dagen zijn 2 van de 4 rijstroken beschikbaar. Men gaat onder andere het asfalt vervangen.

Een gedetailleerde planning van alle hinder is te vinden op de projectpagina A12: groot onderhoud van Nieuwerbrug tot knooppunt Oudenrijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter