Activiteiten
Jazz, Country en Dans in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens in de periode van vrijdag 14 juni tot en met donderdag 20 juni. Kaarten zijn te bestellen via de site https://theaterludens.nl/ en aan de kassa. Die is geopend op zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.  Theater Ludens,  Burg. Feithplein 95  Voorburg . Telefoon 070 – 387 1168.

Vrijdag 14 juni: Concert / Alexander Beets & Kungfu Jazz Orchestra ft. Tom van der Zaal. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18.00.

Op vrijdag 14 juni om 20:30 uur komen jazzmuziek, fusion en soul samen in een concert gepresenteerd door Jazzclub Voorburg in samenwerking met Theater Ludens. Speciale gast van de avond is niemand minder dan het Kungfu Jazz Orchestra onder leiding van Alexander Beets, samen met Tom van der Zaal.

De muziek die ten gehore wordt gebracht, omvat een rijke mix van fusion (David Sanborn, George Benson), soul en jazz, met opvallende vocale bijdragen van vocalist Baer Traa en eigen composities.cDe line-up bestaat uit een verzameling van ervaren musici en veelbelovend lokaal talent, met Alexander Beets op tenorsaxofoon, Tom van der Zaal op altsaxofoon, Marius Beets op bas, Will Maas op toetsen en Sven Rozier op drums.

Alexander Beets treedt al meer dan 25 jaar op als internationaal gerenommeerd jazzartiest. Hij begon zijn carrière met zijn broers Marius en Peter in de band Beets Brothers, en de laatste 15 jaar wordt hij vaak gevraagd als gastartiest bij talloze bands over de hele wereld. Tijdens dit concert presenteert hij zijn nieuwste electric band: Kungfu Jazz Orchestra.

Wie tenorsaxofonist Alexander Beets langer kent weet dat hij naast swingende hard-bop ook moeiteloos de overstap kan maken naar funky grooves en soulvolle ballades. Naast eigen werk van het album ‘Kung Fu Jazz Orchestra’ en stukken van Tom worden ook classics gespeeld van David Sanborn, Dave Koz, Groover Washinton Jr, Koh Mr Saxman, Stevie Wonder en Maceo Parker.

Jazzclub Voorburg is een bloeiend centrum voor jazzmuziek dat zich toelegt op het bieden van hoogwaardige concerten en evenementen voor de lokale gemeenschap en daarbuiten.

Zaterdag 15 juni: Concert / Leaving for Nashville / Theatertour Part 2. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 24,00.

The Legends of Classic Country Music, Theatertour Part 2

De show neemt de toeschouwer mee naar een wereld van eenzame snelwegen, gebroken harten, drank en vooral prachtige muziek.vPassie en gevoel voor traditie hoor je terug in de songs. Een must see voor iedere liefhebber van Amerikaanse rootsmuziek en een garantie voor een avond topamusement. Van tranentrekkende ballads naar opzwepende Country Swing tot Honky Tonk, van Nashville tot Austin en terug. Ook als je (nog) geen liefhebber bent van country!

De nummers en verhalen van deze Country legends komen allemaal aan bod in het theaterconcert The Legends of Classic Country Music, Theatertour Part 2. De storyteller vertelt enthousiast over heden en verleden en de 9-koppige band illustreert dit kundig met de nodige ballads en up-tempo klassiekers. Met de 4 verschillende zangers en zangeressen wordt het feest compleet en laat ‘Leaving for Nashville’ na een flinke toegift een tevreden theaterpubliek achter.

Donderdag 20 juni: Dans /Masterclass door dé prima ballerina Igone de Jongh. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs:€ 25,50.

Een unieke inkijk in het leven van onze prima ballerina. Igone de Jongh, dé prima ballerina van Nederland, kende een glansrijke carrière bij o.a. Het Nationaal Ballet, waarin ze opkwam als élève, vele hoofdrollen danste en uitgroeide tot de onvolprezen muze van Hans van Maanen. De afgelopen twee jaar creëerde ze drie grote eigen voorstellingen en was ze artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company. Het leven van Igone staat al sinds haar kindertijd in het leven van ballet. Na een carrière van meer dan 35 jaar reageert ze met deze masterclass op de vraag om haar persoonlijke ervaringen en kennis met het publiek te delen.

,,Ik heb zelf al heel vroeg ervaren hoe het is om op het hoogste niveau te moeten presteren. Die topsportmentaliteit heeft me veel gebracht, maar – zeker na mijn tijd als artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company – ben ik ervan overtuigd dat ik veel te geven en toe te voegen heb aan de methodieken voor de huidige generatie dansers.” – Igone de Jongh

In masterclass zal ze live twee pupillen coachen bij het aanleren van groot klassiek werk, waarna de pupillen dit stuk opvoeren, begeleid door live piano. Aan de hand van videofragmenten, quotes en een interview leren we Igone in deze masterclass als mens, danser en coach beter kennen. Masterclass beloofd een middag te worden vol liefde voor de dans, de danspraktijk en het persoonlijke verhaal. Een unieke inkijk in het leven van onze prima ballerina.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter