Nieuws
Ongekende inhaalslag bezorgt cricketers VCC tweede winst

254 runs kregen de cricketers van VCC om de oren, waaronder 132 voor het eerste wicket. Toch hield VCC – met nog twee ballen te gaan – de punten in Voorburg dankzij fantastische slagbeurten van Gavin Kaplan (104 runs) en Noah Croes (96).

Topklasser VCC heeft de T20-titel al op zak en moet nu zijn landstitel in de lange variant verdedigen. Dat zal niet meevallen, want eind mei verloor het Voorburgse vlaggenschip vier spelers aan het Nederlands elftal, dat deze maand in Amerika en het Caribisch gebied deelneemt aan het wereldkampioenschap.

Derek Mitchell en Tim Etman van Excelsior ‘20 profiteerden van de verzwakte aanval (geen Kingma en Klein) en enkele gemiste vangkansen en maakten maar liefst 132 runs voor het eerste wicket. Daarna nam VCC wat wickets en werd de schade beperkt tot 254 runs in 48 overs, mede dankzij drie vangen en twee wickets van Philippe Boissevain.

Zonder WK-gangers Levitt, Engelbrecht en Klein zou dit nog steeds een grote opgave worden. Gavin Kaplan en Noah Croes werkten echter gefocust aan een enorm partnership van 202 runs voor het derde wicket. Kaplan (104) liet zelfs zijn eerste century voor VCC optekenen. Croes leek die prestatie te evenaren, maar werd op 96 gebowld voordat de winst binnen was. Het werd nog spannend, maar Philippe Boissevain en Michael Molenaar wisten twee ballen voor het einde nipt de winst in Voorburg te houden.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter