Nieuws
Streekomroep zonder Midvliet

Lokale zender Midvliet maakt vooralsnog geen deel uit van de plannen een streekomroep te vormen bestaande uit Unity en Steutelstad die het gebied Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude en Wassenaar zou moeten aan bedienen. Dit ondanks de wens van de rijksoverheid Leidschendam-Voorburg in de streekomroep op te nemen.

Dat blijkt uit stukken die het bestuur van de beoogde combinatie Unity/Sleutelstad aan de gemeenteraad Voorschoten heeft gezonden. Men erkent dat er wel met de leidinggevenden bij Midvliet is gesproken doch men laat die omroep ‘vooralsnog’ buiten beschouwing.

Reden vormen problemen bij de vorming van de streekomroep zelf. Unity en Sleutelstad zijn achter de schermen in mei 2023 gefuseerd. Per 1 februari ging men samen op zender. En echte gezamenlijkheid ontbrak echter. De samenwerking met de producent van Sleutelstad werd opgeschort nadat deze zijn frustraties uitte bij het Leids Dagblad.

Een bemiddelaar van NPLO (de organisatie van lokale omroepen) constateerde weinig onderling vertrouwen, geen ‘gunfactor’, stress, twijfels en zorgen. Inmiddels tracht een onafhankelijk ‘kwartiermaker’ de zaak te redden. Die heeft daar vier maanden de tijd voor gekregen.

 

Het rijk wil dat er per 1 januari 2026 tachtig streekomroepen gaan functioneren waarin lokale zenders zijn opgegaan. Het rijk gaat de streekomroepen bekostigen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter