Nieuws
Geld nodig voor tijdelijke huisvesting scholen

B&W willen jaarlijks 425.000 euro reserveren voor tijdelijke huisvesting van scholen. En dat over een periode van 8 tot 10 jaar. De gemeente huurt jaarlijks een leegstaand schoolgebouw in de Oranje Nassaustraat Voorburg. Dat is eigendom van de parochie waaronder de Martinuskerk aan het Oosteinde valt.

Als gestart wordt met de grootschalige renovatie van en nieuwbouw bij basisschool Vijverhof Voorburg, gaan de leerlingen naar de Oranje Nassaustraat. Bij sloop/nieuwbouw van het Maartenscollege gaan de leerlingen naar het leegstaande gebouw van Veurs Voorburg, Van Horvettestraat Voorburg. Dat gebouw is echter te klein. Dus is tijdelijke huisvesting elders nodig.

De leerlingen van basisschool Bernadette zullen bij sloop/nieuwbouw eveneens in een tijdelijke huisvesting ondergebracht moeten worden. Datzelfde geldt voor leerlingen van het Dalton in Voorburg. Ook die school wordt grootschalig gerenoveerd. Er komen bovendien meer klaslokalen. Basisscholen die de komende jaren ook aangepakt moeten gaan worden, zullen eveneens in tijdelijke huisvesting ondergebracht moeten worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter