Mening
U zegt het maar: Schrikbarend

‘In het Vlietnieuws artikel ‘Markante voorstellen ambtenaren’ van 5 juni hebben gemeenteambtenaren een lijst gemaakt waar mogelijk bezuinigd zou kunnen worden, indien dit nodig zou zijn. Het is werkelijk schrikbarend dat deze gemeente iedere keer weer in dezelfde reflex schiet, namelijk bezuinigen op gemeenschappelijke voorzieningen als zwembaden, theaters, jeugdgezondheidszorg et cetera. Er is blijkbaar geen enkel inzicht in wat onze maatschappij een samenleving maakt. Dat gemeenschapszin voortkomt uit daadwerkelijke ontmoeting. Zoals Ibtihal Jadib schrijft in de Volkskrant van 5 juni: ‘Werkelijke oplossingen bereiken we volgens haar (schrijfster Naomi Klein) door de handen ineen te slaan en een wereld te bouwen die niet gebouwd is op opofferbare mensen, opofferbare ecosystemen en opofferbare continenten. Een politiek kortom, die niet alleen in lijn is met cijfers, maar vooral ook weer in lijn is met mensen’. In dat licht bezien kunnen we misschien beter besparen op de 17 miljoen (!) die de gemeente jaarlijks uitgeeft aan externe consultants. Daar zit meer winst. Bouwen wij (de maatschappelijke-, sociale- en culturele sector van Leidschendam-Voorburg) gewoon door aan een menswaardige samenleving’.

(Rogier Helwig)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter