Nieuws
CDA: Waar blijft bewaakte fietsenstalling Mall?

CDA-gemeenteraadslid Lieke Muller wil van B&W weten waar de bewaakte fietsenstalling bij de Mall blijft en waarom Mall-eigenaar URW die nog niet heeft gerealiseerd. Dat blijkt uit vragen aan B&W over de zaak. De gemeente heeft vorig jaar al vergunning voor de stalling afgegeven. Recent werd bekend dat URW de stalling dit jaar niet wil laten bouwen, tot ergernis van de gemeente. Vlietnieuws heeft daar over bericht.

Muller wil vernemen of URW behalve het plan voor de fietsenstalling op de hoek Banninglaan/Heuvelweg ook ideeën heeft voor bewaakte fietsenstallingen op drukbezochte punten zoals de hoek Banninglaan/Noordsingel (bij Jumbo), Weigelia/Noordsingel (bij AH en Fresh) en/of Weigelia/Heuvelweg (bij bioscoop en food court)? ‘Zo nee, wil het college van B&W dan op korte termijn met URW in gesprek gaan om juist op deze drukke punten bewaakte fietsenstallingen te realiseren’, vraagt het raadslid.

Het CDA wil ook een chronologisch overzicht ontvangen van de genomen stappen (aanvragen, afwijzingen, goedkeuringen) die de afgelopen jaren zijn gedaan vanuit URW en de gemeente om een bewaakte fietsenstalling bij Mall of the Netherlands te realiseren.

Lieke Muller wil tevens vernemen hoe het staat met bewaakte fietsenstallingen in het Huygenskwartier en/of Sluisplein in Voorburg en wanneer de stalling bij RandstadRail-station Leidschendam-Voorburg er is.

‘Het CDA is van mening dat de plekken waar men gratis incidenteel fietsen kan stallen in Den Haag een goede uitkomst bieden voor diverse locaties in onze gemeente, denk hierbij aan de Biesieklette-stallingen in de Haagse binnenstad en de NS-stallingen bij stations. Daarnaast biedt het Biesieklette-concept, behalve gratis bewaakte fietsenstallingen, ook leer/werk-trajecten met jobcoaching, waarmee mensen zich kunnen doorontwikkelen naar een vaste baan. Het CDA ziet hierin een mooie kans om nut en noodzaak samen te brengen en inwonersgroepen uit onze gemeente te helpen op de arbeidsmarkt’, aldus Muller.

‘Onderzoekt het college vergelijkbare mogelijkheden om voor bewaakte fietsenstallingen aan de (te ontwikkelen) Vlietweg/zuidkant van de halte Leidschendam-Voorburg? Zo ja, wanneer kan de raad hier meer informatie over verwachten? Zo nee, waarom niet? Wordt er bij haltes Leidschendam-Voorburg en Voorburg ’t Loo ook gekeken naar dergelijke manieren om incidenteel bewaakt fietsen te stallen? Wordt er bij de ruimtelijke ontwikkelingen rond stations Laan van Nieuw Oost Indië en Mariahoeve ook rekening gehouden met ruimte voor bewaakte fietsenstallingen’.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter