Nieuws
Gemeente bespaart 3 ton op bijstand

De gemeente heeft bijstandsuitkeringen aan 15 inwoners gestopt. Op jaarbasis is dat een besparing van 300.000 euro. Dat heeft wethouder Philip van Veller de gemeenteraad bericht. Het stoppen is een gevolg van zogenoemde welzijnsgesprekken die de gemeente met alle inwoners met een bijstandsuitkering voert. Er zijn nu 871 gesprekken gevoerd; vijftig procent van het totaal. In het najaar moeten alle betrokkenen zijn doorgelicht. De wethouder rekent op een totale besparing van 540.000 euro op jaarbasis.

Bij de uitkeringen die gestopt zijn ging het om een verhuizing naar een andere gemeente (1x), inkomsten uit werk (3), niet op komen dagen bij het gesprek (3), onduidelijkheid over het gezamenlijke huishouden (1), inkomen boven de norm (3), eigen vermogen (1), geen stukken aangeleverd (3). Drie gevallen zijn doorgegeven aan de sociale recherche, in vier gevallen wordt een verleende uitkering teruggevorderd.

Er werden ook nog elf uitkeringen gewijzigd. Acht inwoners werden doorverwezen naar een andere instantie. In 743 gevallen bleek dat de betrokkene recht had op andere voorzieningen maar daar geen gebruik van maakte. Het ging daarbij vooral om de zogenoemde Ooievaarspas (241x); een kortingskaart voor mensen met een minimaal inkomen.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter