Nieuws
Tevredenheid met hulp gemeente neemt af

Inwoners die met gemeentelijke ondersteuning een beroep doen op voorzieningen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), zijn minder tevreden over de gemeentelijke steun. Dat blijkt uit een onderzoek naar de klanttevredenheid WMO 2023 waarbij een vergelijking werd getrokken met 2022. De vragen en antwoorden (in percentages ‘ja’ voor 2023 en 2022 zagen er zo uit:

= Wist waar ik moest zijn met hulpvraag: 73 procent (2023), 81 procent (2022),

= Ik werd snel geholpen: 63 – 71 procent,

= Gemeentelijk medewerker nam mij serieus: 88 – 90 procent,

= We hebben samen een oplossing gezocht: 79 – 82 procent,

= De kwaliteit van de steun was goed: 79 – 82 procent,

= De geboden steun paste bij mijn vraag: 81 – 87 procent,

= Met de steun kan ik beter dingen doen die ik wil: 74 – 82 procent,

= Door de steun kan ik mij beter redden: 82 – 86 procent,

= Door de steun heb ik een betere kwaliteit van leven: 74 – 81 procent.

Verantwoordelijk wethouder Philip van Veller stelt dat teruggang toe te schrijven is aan een andere werkwijze tijdens de coronapandemie, en door personeelsgebrek.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter