Nieuws
Gratis verstrekking menstruatie producten

B&W gaan in het kader van een nieuw minimabeleid jaarlijks een bedrag aan het Armoedefonds toekennen voor de gratis verstrekking van menstruatie producten aan vrouwen die ze zelf niet kunnen betalen. Dit naar aanleiding van een proef die tussen april 2023 en april 2024 liep. Het Armoedefonds heeft om 15.000 euro per jaar gevraagd.

In 2021 vroeg de gemeenteraad B&W per motie om iets tegen menstruatie armoede te doen. Voor de proef werd 7500 euro zijdens de gemeente beschikbaar gesteld. Er zijn nu negen uitgiftepunten. Tijdens de proef werden 82 dozen met 60 tot 110 pakken maandverband en/of tampons uitgedeeld. Kosten: 11.850 euro. Het Armoedefonds bekostigde het verschil ten opzichte van de gemeentelijke bijdrage. (foto Armoedefonds)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter